Aanschaf van een kledingkast

Aanschaf van een kledingkast

Kledingkast kopen

U gaat verhuizen of verbouwen en u bent op zoek naar een kledingkast. Bij het oriënteren van een kast ziet u even door de bomen het bos niet meer, er zijn immers vele opties mogelijk. U bent wellicht verliefd geworden op die prachtige inloopkast of u denkt alleen nog maar aan die kast met lange gouden grepen. Maar wat is voor u nu de beste optie, welk kast is en mooi, en past in uw budget en biedt de beste opbergmogelijkheden. Wij zetten de stappen en tips graag voor u op een rij zodat dit u helpt om een kast aan te schaffen die aan al uw wensen voldoet.

1. Beschikbare ruimte

De 1e stap die komt kijken bij de aanschaf van een kledingkast is: Waar moet de kast komen te staan? Hoe hoog is de ruimte en hoe breed en niet onbelangrijk, hoe groot is de ruimte om de kast heen. Deze 1e stap is bepalend voor de keuze wat voor soort kast het beste past in de beschikbare ruimte.

  • Een draaideurkast kan een chique uitstraling geven maar heeft wel ruimte nodig om de deuren te kunnen openen. Heeft u deze ruimte niet, kies dan voor schuifdeuren.
  • Gaat uw voorkeur uit naar een inloopkast in een U opstelling, dan dient u een minimale breedte van 220 cm te hebben. Zo kunt u aan beide kanten kleding ophangen en is er nog voldoende ruimte over om te lopen.
  • Als laatste kan een hoekkast nog een optie zijn. Wanneer de wand niet breed genoeg is en u wel meer kast wilt en er is wel ruimte aan de wand er naast, dan is een hoekkast de beste oplossing.

Tip: Kies voor een kast van vloer tot plafond om de optimale ruimte te gebruiken

2. Budget

Niet geheel onbelangrijk is uw budget voor een kledingkast. Kasten zijn er zoals eerder geschreven in vele maten en soorten maar ook in vele materialen en dessins. Een paar tips en feiten die de keuze van uw kast kunnen beïnvloeden.

  • Een draaideurkast zit veel materiaal en arbeid in, daarom zijn deze kasten over het algemeen duurder dan schuifdeurkasten.
  • Het aantal accessoires in een kast verhoogt de prijs. Denk hierbij aan het aantal lades, broekriemhouder of spiegels.
  • Een maatwerkkast is duurder maar levert de meest praktische ruimte op en kan geheel naar smaak worden gemaakt.

3. Indeling van de kast

Indien u de maat van de kast weet dan kunt u kijken naar de indeling van de kast. Kiest u voor een maatwerkkast dan kunt u de kast exact naar uw wensen indelen. Denk aan het aantal planken en roedes. Koopt u een standaard kast kijk dan goed of de inrichting wel overeenkomt met uw huidige indeling. Hoeveel stapels kleding heeft u en hoeveel kleding hangt er nu in uw kast. Mist u ruimte, zou u meer kleding willen ophangen of juist leggen? Wilt u uw kast efficiënt inruimen lees dan hier ons artikel.

4. Aanschaf van een kledingkast

Als u alle stappen heeft doorlopen dan weet u goed wat u wilt hebben. Nu is het een kwestie van de juiste winkel vinden, de kast bestellen, monteren en inrichten. Wij wensen u veel plezier met uw kast.

 

Inrichting

Deurgrepen
Tumet deurgreep wit
Lades
Lage en een hoge lade
Kastindeling

Soorten kasten

Schuifdeurkasten
Draaideurkasten
Inloopkasten
Hoekkasten

Plan uw showroombezoek in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *