Binnendeur uitzoeken

Binnendeur uitzoeken

Binnendeur uitkiezen

Een vloer, gordijnen of de kleur op de wanden bepalen voor een groot deel de sfeer in uw interieur. U kunt deze sfeer extra benadrukken met de juiste binnendeur. Een deur die niet alleen functioneel is maar ook past in uw interieur. Maar, die keuze is best lastig. Met een paar stappen en tips hopen wij u te helpen met het kiezen van de juiste binnendeuren.

1. Wat is uw interieurstijl?

Wat past in uw huis, bij welke sfeer voelt u zich fijn. Houdt u van modern dan passsen strakke, gladde deuren bij u terwijl een deur met glas-in-lood weer beter in een klassiek interieur past.

Hieronder geven wij de kenmerken van binnendeuren met  verschillende interieurstijlen.

  • Modern Strakke, gladde deuren met rechte lijnen
  • Industrieel Deuren met glas en zwarte stijlen en strakke zwarte deurklinken
  • Landelijk Deze binnendeuren hebben een robuuste uitstraling en geven direct een landelijke twist aan je interieur. Onze landelijke binnendeuren zijn uitgevoerd met een recht profiel en verticale groeven.
  • Jaren 30 stijl/klasiek Rechte lijnvoering, kraalproielen veel glaswerk bijvoorbeel glas in lood of facet geslepen glas.

        

 

2.  Draaideur of schuifdeur?

Naast draaideuren kennen we ook schuifdeuren. Schuifdeuren zijn niet alleen een functionele en praktische manier om ruimtes te scheiden, je kunt met schuifdeuren ook een prachtige kamer-en-suite in je huis realiseren. Heb je weinig ruimte? Dan kan een schuifdeur een oplossing zijn om ruimte te besparen. Met name voor kleinere ruimtes is een enkele schuifdeur heel geschikt.

Barndoors gemaakt op maat dus in alle maten leverbaar. Met keuze uit diversen kleuren en soorten hout.
Barndoors gemaakt van oude schuurdeuren in 2 verschillende breedtes met een een railsysteem van spaakwielen. Barndoors worden op maat gemaakt dus leverbaar in alle afmetingen.
Trap eiken
Traprenovatie in combinatie met een houten vloer een Skantrae binnendeuren
Skantrae binnendeuren op schuifdeursysteem

3. Draairichting binnendeur bepalen

Bij het kiezen van nieuwe binnendeuren denkt u waarschijnlijk aan een draaideur. Met een draaideur zwaait u de deur naar 1 kant open. draaideur. Een draaideur zwaai je naar één kant open, je moet trekken of duwen. Denk er goed over na naar welke kant je de draaideur wilt laten openzwaaien.

Hoe kun je weten of je een linksdraaiende of rechtsdraaiende binnendeur hebt?

Er is een eenvoudige manier om achter de draairichting van jouw deur te komen. Ga aan de zijde van de deur staan waar de deur naar je toe draait. Kijk nu waar de scharnieren gemonteerd zijn: is dit links of rechts? Als de scharnieren rechts zitten, heb je een rechtsdraaiende deur. En andersom vanzelfsprekend: als de scharnieren links zitten, is het een linksdraaiende deur.

Kortom: de scharnieren bepalen de draairichting. Je ziet het verschil ook duidelijk weergeven in de afbeelding.

 

4. Stompe of opdekdeur?

Er bestaan twee soorten binnendeuren:

  • stompe binnendeuren
  • opdek binnendeuren

Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is dat een stompe deur geheel in het kozijn valt en wordt afgehangen aan scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn (opdekrand) en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze minder tocht doorlaat en daarnaast ook gemakkelijk te plaatsen is.

5.  Afwerking van de deur

De laatste stap is de keuze van het deurbslag. Het  deurbeslag is bapalend voor het eindresultaat van de binnendeur. Hierbij is functionaliteit en uitstraling van belang. Welk deurbeslag ligt ‘lekker’in de hand en welk stijl past bij u.

Zo ziet u er zijn volop mogelijkheden om de ‘perfecte’ binnendeur te kiezen.

 


Vraag een vrijblijvende offerte aan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *