De visgraatvloer, een klassieke vloer in een modern jasje

De visgraatvloer, een klassieke vloer in een modern jasje

Visgraatvloer: klassiek, modern en authentiek.

Een visgraatvloer is een echte klassieke vloer die al lang geliefd is. Dit patroon werd in de 16e tot 20e eeuw veel gelegd in kastelen en landhuizen. Het was een teken dat de bewoners veel geld hadden en dat wilden ze maar al te graag laten zien. De vloer was van massief eikenhout en de bies was afgewerkt in een andere kleur.  Ook was er maar 1 afmeting planken en moest de vloer gespijkerd worden. Dit kostte veel arbeid en was daarom erg prijzig.

In de twintigste eeuw werden andere vormen van leggen populair en verdween de visgraat naar de achtergrond. De visgraat werd gezien als te klassiek  en te duur, vloeren als plavuizen en laminaat kwamen in opkomst.

Soorten visgraatvloeren

Gelukkig is de visgraat nu weer helemaal terug. Dit komt omdat ze nu ook leverbaar zijn in andere materialen zoals  PVC en lamelparket. Hierdoor kan de vloer ook door middel van een klik verbinding worden gelegd, en scheelt dit een hoop arbeid. U kunt niet alleen uit het materiaalsoort kiezen, maar ook de kleuren, en de lengte en de breedte van de afzonderlijke planken. Zo ontstaat er een klassieke vloer in een modern jasje.

Wat is een visgraat en hoe wordt dit gelegd?

Een visgraatvloer is een term uit de vloerenindustrie. De vloer wordt gelegd in de vorm van een visgraat. Voor een visgraatvloer worden rechthoekige planken van een vaste lengte en met een vaste breedte gebruikt, deze planken worden onder een hoek van 90 graden gelegd.  Door de speelse manier van leggen ontstaat er een tijdloze vloer met klasse en stijl. Het leggen van een visgraatpatroon vereist vakwerk, het is immers een puzzel en moet daarom secuur gelegd worden.

Wilt u ook een visgraatvloer? Vraag nu een vrijblijvend voorstel aan


Nieuws:

Huisdierproof raamdecoratie

Huisdier-vriendelijke Raamdecoratie: Stijlvol en Functioneel Kent u dat, u haalt een schattige, pluizige kitten in huis en voor u het weet zit dat leuke katje

Lees verder »

Wat kan Arti-Interieur nog meer voor u betekenen

 • Show all
 • Binnendeuren
 • Boekenkasten
 • Garderobekasten
 • Inloopkasten
 • Kasten op maat
 • Kastinrichting
 • Raambekleding
 • televisiekasten
 • Traprenovatie
 • Vloeren
 • Wonen

Volg ons op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *