Onderhoud van uw vloer

Onderhoud vloeren

Op een vloer wordt geleefd, er wordt op gelopen, geschoven, geknoeid en er worden feestjes op gegeven. Om lang van uw vloer te blijven genieten voorziet Arti-Interieur u graag van een goed advies voor het onderhoud van uw vloer.

Onderhoud lamelparket

Op een vloer wordt geleefd, er wordt op gelopen, geschoven, geknoeid en er worden feestjes op gegeven. Om optimaal te blijven genieten van uw lamelparket is het van belang dat u uw vloer goed blijft onderhouden. Hieronder geven wij u alvast wat tips.

Vocht

De luchtvochtigheid in uw kamer dient tussen de 50 en 60% te zijn. U kunt dit meten door een hygrometer, in de ruimte waar de vloer ligt, op te hangen. Is uw luchtvochtigheid lager, dan adviseren wij u om een luchtbevochtiger daardoor kunt u krimpnaden voorkomen. Meer tips over de luchtvochtigheid vindt u hier.

Krassen

Voorkom krassen door vilt onder uw meubels en plantenbakken te plakken, ook een inloopmat bij uw voordeur om zand en vuil tegen te houden kunnen wij u aanbevelen. Als laatste tip adviseren wij u om met stofzuigen parketborstel gebruikt om krasseeen parketborst te gebruiken om krassen te voorkomen.

Schoonmaken

De vloer kan gedweild worden met een onderhoudsreiniger. Dweil de vloer met een licht vochtige doek. Welk onderhoudsreiniger u nodig heeft hangt af van de toplaag van uw vloer. Het kan zijn dat de toplaag behandeld is met wax, olie of lak. Voor elke toplaag is er een eigen onderhoudsreiniger verkrijgbaar, u kunt deze vinden in onze showroom. Voor hardnekkige vlekken op uw vloer en om de toplaag mooi te houden is het verstandig om een aantal keer per jaar uw vloer met een reiniger speciaal voor de toplaag te behandelen. Welke reiniger u hiervoor nodig heeft is afhankelijk waarmee de toplaag is behandeld.

Schade aan de vloer

Wanneer u kleine beschadiging heeft aan uw vloer, kunnen wij deze gemakkelijk voor u herstellen. Heeft u lekkage gehad of een andere grote schade? Neem contact met ons op! Wij kunnen u helpen om een schaderapport voor de verzekering te maken.

Advies

In onze showroom  voorzien onze specialisten u graag van het juiste advies voor het onderhoud van uw vloer. Tevens kunt hier terecht voor diversen kleuren inloopmatten, vilt en onderhoudsmiddelen, of bestel deze in onze webshop.

Onderhoud Laminaat

Op elke vloer wordt geleefd, zo ook uw laminaatvloer. Laminaatvloeren zijn onderhoudsvriendelijk dus makkelijk te onderhouden. Om te blijven genieten van uw vloer, adviseren wij u om een inloopmat bij u buitendeuren te leggen om vuil tegen te houden. Voorkom krassen door vilt onder uw meubels en plantenbakken te leggen.

Onderhoud van uw vloer

Laminaat mag gezogen worden met de borstel van de stofzuiger. Hierna kunt u de vloer dweilen met een lichtvochtige microvezeldoek, lauw warm water en laminaatreiniger, verkrijgbaar bij Arti-Interieur.

Schade aan de vloer

Wanneer u kleine beschadiging heeft aan uw vloer, kunnen wij deze gemakkelijk voor u herstellen. Heeft u lekkage gehad of een andere grote schade? Neem contact met ons op! Wij kunnen u helpen om een schaderapport voor de verzekering te maken.

Advies

In onze showroom, en op onze website www.artionline.nl, verkopen wij reinigingsmiddelen, accessoires en inloopmatten. Bezoek onze showroom of  neem contact met ons op voor een afspraak bij uw thuis.

Onderhoud PVC

PVC vloer

De meeste PVC design stroken hebben een sterke beschermende finish die de schoonmaak en het onderhoud eenvoudig maakt. Stof vegen met een bezem en stofzuigen zijn snelle en eenvoudige manieren om de vloer stofvrij te maken en “scherp” vuil zoals zand te verwijderen.  Afhankelijk van het gebruik en de gewenste glans kan het vloeroppervlak (indien nodig dagelijks) worden gereinigd en/of extra beschermd met de RZ producten die zijn afgestemd op PVC vloeren. Bij regelmatig gebruik van de RZ onderhoudsproducten blijft het oorspronkelijke karakter van uw PVC vloer behouden.

Tips om lang van uw vloer te blijven genieten.

Als u uw vloer schoonmaakt met de juiste onderhoudsmiddelen dan zult u hier lang plezier van hebben. We geven u graag 3 handige tips.

 1. Gebruik vilt onder al uw meubels, ook onder manden of vazen die u op de grond zet
 2. Leg een droogloopmat bij u voordeur, zo voorkomt u dat u vuil en nattigheid naar binnen loopt.
 3. Gebruik een parketborstel bij uw stofzuiger

Stel uw vraag over het onderhoud van uw vloer

 • Show all
 • Binnendeuren
 • boekenkasten
 • Inloopkasten
 • Kasten op maat
 • Raambekleding
 • Traprenovatie
 • Vloeren
 • Wonen
 • Order:Desc
 • Order by:Date
  • Date
  • Name
  • Modified
  • Comments