Raambekleding

Raambekleding

Raambekleding maakt uw woning af.

Raambekleding

Raambekleding is erg belangrijk voor de sfeer in een ruimte. Naast de sfeer die de raambekleding met zich meebrengt moet het ook functioneel zijn. Per ruimte zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste raambekleding:

    • Welke woonstijl heeft de ruimte?
    • Moet de ruimte verduisterd worden?
    • Of betreft het een vochtige ruimte?
        Niet alle soorten raambekleding zijn geschikt voor iedere ruimte. Kiezen tussen de verschillende producten kan lastig zijn, daarom hebben wij hieronder alle populaire soorten raambekleding en hun unieke eigenschappen voor je beschreven. Wil je graag meer weten over raambekleding?

De meeste mensen vinden dat raambekleding een belangrijk onderdeel is van het huis. Raambekleding is te verkrijgen in vele stoffen, kleuren en soorten. Uw stijl bepaald uiteindelijk wat er voor uw ramen komt te hangen. Veneta.com kan u voorzien van raambekleding. Ons assortiment bestaat uit diverse houten jaloezieën, plisségordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen, aluminium jaloezieën, gordijnen en shutters.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn strak, eenvoudig en praktisch! In Nederland zijn rolgordijnen het meest populaire type raambekleding. Rolgordijnen zijn voordelig en passen in (bijna) alle woonstijlen. Ook zijn rolgordijnen geschikt voor vrijwel alle ruimtes. Het bedienen van een rolgordijn is erg eenvoudig, de lichtinval kun je bepalen door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. In het woongedeelte kun je met een transparante of lichtdoorlatende stof het licht mooi filteren. Een verduisterende stof is geschikt voor in je slaapkamer en voor ruimtes waar je privacy wilt creëren. Rolgordijnen zijn leverbaar in veel verschillende stofsoorten en maten.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn een erg trendy raambekleding, ze worden ook wel roljaloezieën genoemd. Dit type raambekleding zorgt voor veel sfeer, je kunt namelijk gemakkelijk spelen met de lichtinval en inkijk. De stof heeft twee banen, één baan is transparant en de ander heeft een kleur. Deze stoflagen kun je langs elkaar heen bewegen om zo de lichtinval en inkijk te bepalen. Duo rolgordijnen zijn geschikt voor alle ruimtes en passen in veel woonstijlen. In de slaapkamer kun je voor een verduisterende stof kiezen. Duo rolgordijnen zijn leverbaar in veel verschillende stoffen, kleuren en maten.

Vouwgordijnen

Sfeer creëren kan perfect met vouwgordijnen! Ze hebben een romantische, klassieke en elegante uitstraling. Vouwgordijnen zijn geschikt voor veel ruimtes, in het woongedeelte kun je het licht zacht filteren met een transparante of lichtdoorlatende stof. Als raambekleding voor in slaapkamers kun je kiezen voor een verduisterende stof. Vouwgordijnen hebben horizontale vouwen, de stof vouwt zich netjes op als je het gordijn ophaalt. Als je het vouwgordijn laat zakken dan staat de stof strak. Vouwgordijnen zijn een type raambekleding dat voor een warme sfeer zorgt. Ze zijn leverbaar in verschillende stoffen en kleuren.

Jaloezieën

Als je sfeer en privacy wilt combineren, dan zijn jaloezieën de perfecte raambekleding voor jou! Jaloezieën zijn niet alleen een geschikte raambekleding voor je huis maar ook zeker voor je kantoor. Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen. Deze kun je zover kantellen als je wilt. Overdag kun je het zonlicht filteren en ’s avonds kun je de inkijk beperken. Jaloezieën zijn leverbaar in verschillende materialen; hout, aluminium en kunststof. Naast de keuze in materiaal zijn de jaloezieën in verschillende uitvoeringen en kleuren leverbaar. Met jaloezieën kun je een moderne, landelijke of klassieke sfeer creëren.

Plissé gordijnen

Met plisségordijnen als raambekleding kun je maximaal genieten van het daglicht en je privacy. Met een top down & bottom up systeem is het niet alleen mogelijk om de onderlat naar boven te bewegen maar ook om de bovenlat naar beneden te bewegen. Op deze manier kun je het licht filteren naar eigen wens. Plisségordijnen zijn leverbaar met één of twee stoflagen. Een plisségordijn met twee stoflagen heet een honingraat plisségordijn. Deze dubbele stof zorgt voor een energiebesparende werking. Plisségordijnen zijn een geschikte raambekleding voor elke ruimte en toepasbaar in veel woonstijlen.

 

 Wilt u vrijblijvend meer weten? Neem contact met ons op

Contact