PVC Vloeren

PVC

Bent u op zoek naar een vloer die lang mee gaat? Overweeg dan een PVC vloer. PVC vloeren hebben een lange levensduur, zijn stijlvol en hebben een hoge kwaliteit.

PVC vloer: Ontdek de voordelen

Voor een zorgeloze vloer die slijtvast is en zelfs op vloerverwarming of vloerkoeling prima reageert, zijn PVC vloeren de beste keuze. Een PVC-vloer is een harde vinylvloer en daardoor zeer sterk, krasvast, waterafstotend, onderhoudsvriendelijk en geluid- en warmte-isolerend.  De vloeren van ‘polyvinyl chloride’ zijn ideaal voor ruimten die intensief gebruikt worden in woonkamers maar ook zeker voor grote bedrijfsruimten.

Voor de uitstraling van een pvc vloer hoeven er  geen concessies gedaan te worden. Elke gewenste sfeer, in hout, steen, visgraat of een willekeurige andere vorm, is tegenwoordig in de dessins verwerkt.

Voordelen!

  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk; Door de sterke toplaag van een pvc-vloer gaat de vloer lang mee! De toplaag is slijt- en krasvast waardoor hij niet snel beschadigt. Het enige onderhoud dat de vloer nodig heeft is een jaarlijkse behandeling met een cleanser. Daarnaast kun je de vloer gewoon stofzuigen en schoonmaken ‘m af en toe te dweilen
  • Ideaal voor vloerverwarming/koeling; Een pvc-vloer voelt van zichzelf al warm aan doordat het materiaal de kamertemperatuur aanneemt. Fijn als je graag op blote voeten loop in huis. Om je voeten én huis ook in de winter goed warm te houden: een pvc-vloer is ook geschikt voor vloerverwarming.
  • Vochtbestendig; Op zoek naar een vloer voor in de badkamer of keuken? Geen probleem! Pvc-vloeren zijn uitstekend te gebruiken in vochtige ruimtes. Omdat er geen hout in de vloer zit kan de vloer niet kromtrekken bij aanraking water. Een ander bijkomend voordeel van een pvc-vloer in deze ruimtes is dat hij niet glad zal wordt, dat betekent: geen slipgevaar!

Uitstraling van de vloer

Voor de uitstraling van een pvc vloer hoeven er geen concessies gedaan te worden. Elke gewenste sfeer, in hout, steen, of een willekeurige andere vorm, is tegenwoordig in de dessins verwerkt. Denk aan een visgraatmotief in houtmotief met de voordelen van pvc. Of een mooie zwarte tegel met de de warmte van pvc. Van zwart tot beige en van blond eiken tot grijs grenen, onze keuze uit PVC vloeren is enorm.

Verschil PVC vloeren met laminaat, houten vloer, vinyl vloer

Ondanks dat de termen vaak door elkaar gehusseld worden, zoals PVC laminaat, is er wel degelijk verschil tussen een PVC vloer, laminaat, hout en vinyl.

  • Laminaat: is vaak opgebouwd uit vier lagen, namelijk een toplaag van kunststof, een houtvezellaag, een papieren en een melamine toplaag. Ga naar laminaat voor meer info.
  • Houten vloer: bestaat voor 100% uit de gekozen houtsoort, zoals eiken en grenen. Ga naar lamelparket voor meer info
  • Vinyl: in tegenstelling tot PVC is de onderlaag van vinyl vloertegels of vloerzeil van schuim. Dat geeft de vloer een verende eigenschap, maar er blijven ook eerder afdrukken in staan.

Advies op maat

PVC vloeren zijn enorm populair de laatste tijd en zijn te verkrijgen in veel verschillende formaten, dessins, prijsklassen en merken. Het kiezen van een nieuwe vloer is niet altijd eenvoudig, daarom helpen wij u de juiste keuze(s) te maken. Een vloer koopt u namelijk niet vaak in uw leven, dat snappen we. Onze adviseurs voorzien u graag van eerlijk & deskundig advies. In onze showroom hebben wij een collectie pvc vloeren. Wanneer u de vloer bij ons heeft bestelt, zullen wij de ruimte nauwkeurig bij u komen inmeten om de vloer daarna te komen leggen, dit doen wij in 2 stappen.

Leggen PVC vloer

Wanneer u de vloer bij ons heeft bestelt, zullen wij de ruimte nauwkeurig bij u komen inmeten om de vloer daarna te komen leggen.  Een pvc vloer leggen is een specialistisch vakgebied. PVC stroken zijn erg dun als de ondergrond niet volledig glad is, kunt u deze ongelijkheid door de vloertekening heen zien, daarom zullen wij de ondervloer eerst egaliseren. Na ca. 2 tot 3 dagen kunnen wij het pvc plakken en afwerken met een plint naar keuze.

 De vloeren van Arti-Interieur

Read More

De visgraatvloer, een klassieke vloer in een modern jasje

Read More

De juiste ondervloer kiezen

Welke ondervloer is het beste geschikt voor mijn vloer? Een ondervloer van goede kwaliteit is net zo belangrijk als de vloer zelf. Het is medebepalend voor de levensduur dat u er aan heeft. Zelfs de duurste vloer kan schade ondervinden bij het gebruik van een lage kwaliteit ondervloer. Het is dus belangrijk de juiste te
Read More

Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvraag