PVC Vloeren

PVC

Bent u op zoek naar een vloer die lang mee gaat? Overweeg dan een PVC vloer. PVC vloeren hebben een lange levensduur, zijn stijlvol en hebben een hoge kwaliteit.

PVC vloer: Ontdek de voordelen

Voor een zorgeloze vloer die slijtvast is en zelfs op vloerverwarming of vloerkoeling prima reageert, zijn PVC vloeren de beste keuze. Een PVC-vloer is een harde vinylvloer en daardoor zeer sterk, krasvast, waterafstotend, onderhoudsvriendelijk en geluid- en warmte-isolerend. Vloeren van PVC zijn ideaal voor ruimten die intensief gebruikt worden in woonkamers maar ook zeker voor grote bedrijfsruimten.

Voor de uitstraling van een pvc vloer hoeven er geen concessies gedaan te worden. Elke gewenste sfeer, in hout, steen, visgraat of een willekeurige andere vorm, is tegenwoordig in de dessins verwerkt.

Verschil tussen PVC en Vinyl vloer.

Een vinylvloer wordt vaak verward met een vloer van PVC. Dit is niet zo gek want PVC is een afkorting van polyvinyl chloride. Toch zijn dit wel degelijk 2 verschillende soorten materialen. Zo bestaat de onderlaag van vinyl in tegenstelling tot PVC uit schuim. Dat geeft vinyl een verende eigenschap, en blijven er ook eerder afdrukken in staan. Ook geven vinyl vloeren vaak een ‘plasticlook’ omdat de toplaag glanzend is terwijl PVC vloeren veel matter zijn qua uitstraling. Kortom 2 verschillende vloeren met allebei hun eigen uitstraling en eigenschappen.

2 soorten PVC

Er zijn 2 soorten PVC leverbaar:

 1. Klik PVC –  De planken worden aan elkaar geklikt. Deze variant wordt zwevend gelegd.
 2. Geplakt PVC – De vloer dient eerst geëgaliseerd te worden voordat het pvc geplakt kan worden aan de vloer.

PVC vloer met kliksysteem

Een PVC vloer met kliksysteem kunt u zwevend leggen. Dit heeft als voordeel dat u bij een eventuele verhuizing de vloer weer mee kunt nemen en opnieuw kunt leggen. Een 2e voordeel is dat klik PVC vloer ook makkelijk zelf te leggen is. Je hoeft de vloer niet te lijmen en de ondergrond hoeft ook niet perfect glad te zijn het 3e voordeel dus.
Arti-Interieur levert klik PVC vloeren met een maximale dikte van 0,8 mm. Zo kunt u blijven profiteren van eventuele vloerverwarming en vloerkoeling. PVC klik wordt ook weleens ten onrecht PVC laminaat genoemd. PVC en laminaat bestaan uit verschillende lagen. Zo is PVC waterbestendig, geluidsarm en praktisch onverslijtbaar. Arti-Interieur is dealer van o.a. Floorify, COREtec en Quickstep.

Geplakte PVC vloer

Plak PVC word direct op de originele vloer geplakt. Omdat PVC  dun materiaal is moet de ondervloer eerst worden geëgaliseerd. Dit word gedaan met een egalisatiemiddel, wat er voor zorgt dat alle kleine oneffenheden worden verwijderd. Het voordeel aan plak PVC is dat het dunne materiaal ook makkelijk op een aflopende vloer te plakken is. Door het flexibele materiaal is het ook mogelijk om de vloer in alle richtingen te leggen dit in tegenstelling tot een klik PVC vloer.

Leggen PVC vloer

Wanneer u de vloer bij ons heeft bestelt, zullen wij de ruimte nauwkeurig bij u komen inmeten om de vloer daarna te komen leggen.  Een pvc vloer leggen is een specialistisch vakgebied. PVC stroken zijn erg dun als de ondergrond niet volledig glad is, kunt u deze ongelijkheid door de vloertekening heen zien, daarom zullen wij de ondervloer eerst egaliseren. Na ca. 2 tot 3 dagen kunnen wij het pvc plakken en afwerken met een plint naar keuze.

PVC vloer onderhouden

Op een vloer wordt geleefd, er wordt op gelopen, geschoven, geknoeid en er worden feestjes op gegeven. Het grootste voordeel van PVC is dat het krasvast en waterbestendig is. Toch moet PVC net als elke vloer onderhouden worden zodat er nog langer plezier van heeft. Wij geven u graag wat tips. 1. Voorkom krassen door vilt onder uw meubels en plantenbakken te plakken, ook een inloopmat bij uw voordeur om zand en vuil tegen te houden kunnen wij u aanbevelen. 2. Regelmatig stof vegen met een bezem en stofzuigen zijn snelle en eenvoudige manieren om de vloer stofvrij te maken en “scherp” vuil zoals zand te verwijderen.

3.Gebruik bij het dweilen een schoonmaakmiddel geschikt voor het merk PVC wat u heeft liggen.

Inmeetafspraak inplannen

3 + 4 =

Arti-Interieur is dealer van:

Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvraag

Nieuwe vloer kopen

Read More

Duurzaam maatwerk

Read More

Een eenheid in uw interieur

Een eenheid in uw interieur Steeds vaker zien we dat er meerdere kleuren en materialen worden gemixt en gematcht in het interieur. Waar vroeger de standaard nog eiken was zie je nu een combinatie van eiken met staal en glas of mango met pluche en velvet. De combinatie van verschillende materialen geven warmte en sfeer.
Read More

De showroom van Arti-Interieur is gesloten

Read More

Arti-Interieur steunt de horeca

Read More

De vloeren van Arti-Interieur

Read More

De visgraatvloer, een klassieke vloer in een modern jasje

Read More

De juiste ondervloer kiezen

Welke ondervloer is het beste geschikt voor mijn vloer? Een ondervloer van goede kwaliteit is net zo belangrijk als de vloer zelf. Het is medebepalend voor de levensduur dat u er aan heeft. Zelfs de duurste vloer kan schade ondervinden bij het gebruik van een lage kwaliteit ondervloer. Het is dus belangrijk de juiste te
Read More
 • Show all
 • Binnendeuren
 • boekenkasten
 • Gangkasten
 • Inloopkasten
 • Kasten op maat
 • Kastinrichting
 • Raambekleding
 • televisiekasten
 • Traprenovatie
 • Vloeren
 • Wonen
 • Order:Desc
 • Order by:Date
  • Date
  • Name
  • Modified
  • Comments