Visgraat vloeren

Visgraat vloeren

Een stijlvolle vloer die past in zowel een modern als klassiek interieur.

Visgraat vloeren: de trend van nu

Visgraatvloeren zijn stijlvolle vloeren die in zowel een modern als in een klassiek interieur volledig tot zijn recht komen. De momenteel inmens populaire vloeren worden al gelegd vanaf de 16e eeuw.  In de gouden eeuw werden visgraat vloeren vooral gelegd in kastelen en landhuizen, de vloer straalde rijkdom en status uit. Begin 20e eeuw werden andere vloeren populair en verdween de visgraat naar de achtergrond. Gelukkis is hij nu terug van weggeweest en geeft de speelse manier van leggen sfeer en stijl aan uw interieur.

Wat is precies een visgraat?

Een visgraatvloer is een term uit de vloerenindustrie. De vloer wordt gelegd in de vorm van een visgraat. Voor een visgraatvloer worden rechthoekige planken van een vaste lengte en met een vaste breedte gebruikt, deze planken worden onder een hoek van 90 graden gelegd.  Door de speelse manier van leggen ontstaat er een tijdloze vloer met klasse en stijl. Het leggen van een visgraatpatroon vereist vakwerk, het is immers een puzzel en moet daarom secuur gelegd worden.

Visgraat vloer ook voor een kleiner budget

Een houten visgraat vloer leggen is arbeidsintensief. Het is een puzzel en elke plank moet gelijmd worden. Het eindresultaat is prachtig maar maar deze vloer ligt wel in een hoog segmet. Gelukkig is een visgraat nu ook leverbaar in pvc en laminaat. Met een kliksysteem zit de vloer sneller in elkaar en scheelt dit enorm in de portemonnee. Wij zetten alle 3 de soorten voor u op een rij.

Visgraat met PVC

Een PVC vloer met kliksysteem kunt u zwevend leggen. Dit heeft als voordeel dat de vloer makkelijk en snel in elkaar geklikt kan worden. Een 2e voordeel is dat pvc een zeer stille vloer is dus geschikt voor een appartement. Als laatste is pvc sterk en onderhoudsvriendelijk. De ideale vloer dus.
Arti-Interieur is dealer van Floorify en COREtec welke alle 2 prachtige natuurlijke pvc visgraat vloeren hebben. Floorify kenmerkt zich door haar matte en rustige uitstraling terwijl COREtec heeft gekozen voor een robuust en stoer karaker van de vloer met zichtbare vellingranden. Wilt u de vloeren in het echt zien? Bezoek onze showroom!

Bekijk hier nog meer visgraat vloeren

Visgraat in laminaat

Laminaat gelegd in visgraat patroon is de nieuwste vloerentrend. Voorheen zag u visgraat in hout en wellicht in pvc maar het is nu dus ook leverbaar in laminaat.  Een visgraat in laminaat kunt u eenvoudig zelf leggen en laminaat is onderhoudsvriendelijk.
De visgraat vloeren van Meister zijn bovendien kras en vlekbestendig, robuust en lichtecht. Eigenschappen die u wilt van een vloer, want wat is er nu fijner dan dat er gewoon geleefd kan worden op uw vloer.
De vloeren van Meister zijn duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Kom langs in onze showroom en bekijk de ruime collectie.

Inmeetafspraak inplannen

2 + 14 =

Visgraat in lamelparket

Een stijlvolle vloer met een warme, natuurlijke uitstraling en een luxe patroon. Dat is de beste omschrijving voor visgraat vloeren van hout. Het voordeel van een visgraat vloer in hout is dat u kunt kiezen uit verschillende maten planken, afwerkingen en houtsorteringen. Denk hierbij aan smalle planken met een naturel olie  en extra veel noesten ( extra rustiek ) of een lange brede plank in een witte olie met met een noestenvrije houtsortering. Hierdoor krijgt u de vloer die het mooiste past in uw interieur.

Leggen van een houten visgraat

Bij een houten vloer kunt u kiezen uit 2 optie: een zwevende vloer of een massieve visgraat vloer. Bij een zwevende visgraat worden de planken wel aan elkaar gelijmd maar niet aan de ondervloer. De vloer mag gelegd worden op een ondervloer die past bij uw woonsituatie en kan prima over bijvoorbeeld vloerverwarming worden gelegd. Een massief houten vloer is een ander verhaal. De vloer wordt gespijkerd op een zogenaamde broodjes ondervloer en daar verlijmd. Beide vloeren leggen is best een puzzel. Voor het beste eindresultaat raden wij u aan om deze vloeren door specialisten te laten leggen.

Arti-Interieur is dealer van:

Wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvraag

Nieuwe vloer kopen

Read More

Duurzaam maatwerk

Read More

Een eenheid in uw interieur

Een eenheid in uw interieur Steeds vaker zien we dat er meerdere kleuren en materialen worden gemixt en gematcht in het interieur. Waar vroeger de standaard nog eiken was zie je nu een combinatie van eiken met staal en glas of mango met pluche en velvet. De combinatie van verschillende materialen geven warmte en sfeer.
Read More

De showroom van Arti-Interieur is gesloten

Read More

Arti-Interieur steunt de horeca

Read More

De vloeren van Arti-Interieur

Read More

De visgraatvloer, een klassieke vloer in een modern jasje

Read More

De juiste ondervloer kiezen

Welke ondervloer is het beste geschikt voor mijn vloer? Een ondervloer van goede kwaliteit is net zo belangrijk als de vloer zelf. Het is medebepalend voor de levensduur dat u er aan heeft. Zelfs de duurste vloer kan schade ondervinden bij het gebruik van een lage kwaliteit ondervloer. Het is dus belangrijk de juiste te
Read More