Kledingkast praktisch inrichten

Kledingkast praktisch inrichten

Praktisch uw kast indelen

6 gouden tips voor het praktisch indelen van uw kledingkast

Het is tijd om uw kledingkast herfst en winterklaar te maken. Wij geven graag tips om uw kast zo praktisch mogelijk in te richten zodat u bij het openen ervan direct uw favoriete truitje kunt terug vinden.

Om te beginnen, haal alles uit je kast en stel jezelf de vraag: Heb ik dit afgelopen jaar gedragen? Ga ik het komend jaar dit nog dragen? Past het nog?  Is het antwoord 3x nee, geef het dan een nieuwe bestemming. Nu de kast helemaal leeg is kunt u hem gelijk uitsoppen.

2 Leg bij elkaar wat bij elkaar hoort

Creëer meer overzicht door kleding te verdelen in categorieën. Jurken bij jurken, lange en korte broeken apart, shirts met lange mouwen, shirts met korte mouwen etc.  Wilt u nog een stapje verder, sorteer dan elke stapel op kleur.

3 Van boven tot onder

Nu alle kleding is uitgezocht is het tijd om je kast weer in te richten. Begin van boven naar onder met het inrichten. Boven mogen alle spullen die weinig worden gebruikt zoals koffers, en skispullen. Dikke truien mogen ook achter of boven in de kast. Zo blijft er ruimte over om kleding neer te leggen die je vaak gebruikt en volgend seizoen kunt u het gewoon weer omwisselen.

4 Welke kleding hang je op en welke kleding vouw je op

Het is natuurlijk afhankelijk van het aantal planken, laden en roedes die u in de kast heeft. Om ervoor te zorgen dat u kleding ook in de kast netjes blijft, kunt u sommige kledingstukken beter ophangen terwijl andere kledingstukken langer mooie blijven door ze op te vouwen.

Ophangen

Blouses en overhemden knopen we dicht en hangen we op, bij voorkeur op een hanger met antislip randen om te voorkomen dat ze van de hanger afglijden. Pantalons kun je over een hanger heen hangen. Vouw de broek wel bij de huidige naden om zo extra vouwen te voorkomen. Voor rokjes kun je het beste een hanger met clips gebruiken. Jassen en blazers hangen we ook op. Het liefst aan een stevige hanger van bijvoorbeeld hout. Als laatste jurken en jumpsuits deze behouden ook hun vorm beter wanneer u ze ophangt.

 

Vouwen

Sweaters en truien van bijvoorbeeld kasjmier kunt u het beste opvouwen, zo behouden ze hun vorm en kunnen ze niet uitrekken. Shirts, tops en  jeans mogen ook opgevouwen worden. Wanneer deze vooraf netjes zijn gestreken zullen hier niet zo snel kreukels in.  Vouwen kan op alle mogelijke manieren. Wilt u weten welke, kijk dan eens naar de filmpjes van Mari Kondo

5 Accessoires een plekje geven

Sjaals, riemen, sokken en ondergoed horen bij uw outfit dus moeten ook een plekje krijgen in de kast. Het meest overzichtelijk is om deze netjes op te vouwen en in laden op te bergen. Een alternatief hiervoor zijn manden. Zorg er wel voor dat u voor de eenheid dezelfde manden gebruikt. Een alternatief zijn nog speciale hangers voor stropdassen, riemen en sjaals.

Als laatste zijn uw schoenen aan de beurt. Schoenen kunt u netjes kwijt op uittrekbaar schoenenrek. Is dat geen optie? Zet ze dan op de onderste plank van de kast. Of, bewaar uw schoenen in een schoenendoos plak een foto van de schoenen op de doos.  Dozen kunt u stapelen en zo kunt u dus heel veel schoenen kwijt.

Wanneer u alle stappen heeft gevolgd heeft u een kast om door een ringetje te halen en kunt u weer volop genieten van al uw kleding.

 

 

Meer informatie? neem contact op.

Laat u inspireren

 • Show all
 • Binnendeuren
 • Boekenkasten
 • Garderobekasten
 • Inloopkasten
 • Kasten op maat
 • Kastinrichting
 • Raambekleding
 • televisiekasten
 • Traprenovatie
 • Vloeren
 • Wonen

Nieuws

Staallook stompe binnendeuren

Staallook stompe binnendeuren

Slimline Deuren: De Innovatieve Keuze voor een Modern Interieur Staallook stompe deuren zijn de nieuwste trend op het gebied van interieurdesign. Deze stompe aluminium deuren,

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *