Vloerverwarming, pvc vloer, egaliseren. Wij vertellen hoe het zit

Vloerverwarming, pvc vloer, egaliseren. Wij vertellen hoe het zit

PVC vloeren

PVC-vloeren zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar duurzaamheid en veelzijdigheid in vloerbedekking. Beschikbaar in zowel klik- als plakversies, bieden PVC-vloeren een brede selectie aan stijlen, kleuren en texturen om aan verschillende interieurvoorkeuren te voldoen. De klikversie maakt installatie eenvoudig en snel, terwijl de plakversie een naadloze afwerking biedt. Met uitstekende waterbestendigheid en onderhoudsgemak zijn PVC-vloeren een populaire keuze voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik. 

PVC en vloerverwarming

PVC-vloeren zijn door haar minimale dikte uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarmingssystemen. Door de goede warmtegeleiding en de stabiliteit van PVC kunnen deze vloeren de warmte gelijkmatig verspreiden. Dit zorgt voor een comfortabele en constante temperatuur in de ruimte. Hierdoor bieden PVC-vloeren een praktische en warme oplossing voor elk huis of kantoor met vloerverwarming.

Ondergrond voor het leggen van een PVC vloer

Doordat PVC vloeren een minimale dikte hebben is het van essentieel belang dat de vloer op een egale ondergrond  wordt geplakt of geklikt. Als de vloer niet vlak en glad is, kunnen er onregelmatigheden en bobbels ontstaan in de PVC-vloerbedekking, wat niet alleen visueel onaantrekkelijk is, maar ook de duurzaamheid en levensduur van de vloer kan beïnvloeden. Een gladde ondervloer is bij zowel een plak als klik PVC belangrijk. 

Waarom en wanneer egaliseren?

Egaliseren is de oplossing om de vloer vlak te krijgen. Het helpt ook om geluidsoverlast te verminderen en verbetert de warmte-isolatie van uw vloer.

Wanneer u vloerverwarming laat infresen dienen de geulen te worden dichtgesmeerd waarna de vloer geëgaliseerd kan worden. Wilt u de vloer niet laten egaliseren dan is de kans zeer groot dat u de verwarmingselementen door de vloer heen ziet.

Is de vloer geëgaliseerd, laat hem dan minimaal 2 dagen drogen voordat u de PVC vloer er op plakt of klikt. Heeft u gekozen voor een klik vloer, dan legt u eerst een voor-PVC-geschikte-ondervloer, dit voorkomt schuiven en zal er voor zorgen dat de vloerverwarming nog beter door het PVC komt. 

Onthoud dat een correct geëgaliseerde vloer niet alleen zorgt voor garantie op uw vloer maar dat het ook een cruciale stap is om te genieten van een duurzame en aantrekkelijke PVC-vloer.

Als u nog vragen heeft of professionele hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Stel je vraag

Bekijk hier nog meer voorbeelden

  • Show all
  • Kasten op maat

Gratis inmeetservice, eigen personeel, topkwaliteit, maatwerkspecialist, 300m2 showroom

Nieuws:

Huisdierproof raamdecoratie

Huisdier-vriendelijke Raamdecoratie: Stijlvol en Functioneel Kent u dat, u haalt een schattige, pluizige kitten in huis en voor u het weet zit dat leuke katje

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *