Woontrends 2023

Woontrends 2023

De woontrends van 2023 

2023 is begonnen en we tikken al bijna de 2e maand van dit jaar aan. 

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe voornemens of een frisse start. Zo gaat dit ook in de wereld van het interieur. Want wat worden de nieuwste trends? Wij zetten ze graag voor u op een rijtje

1. Duurzame materialen

De absolute nummer 1 trend in het interieur is duurzaamheid. We zijn ons er allemaal van bewust dan we beter met de wereld om moeten gaan. Producten moeten langer mee en zoveel mogelijk kunnen worden gerecycled.  

Dit heeft zich in het interieur vertaald naar het gebruik van sterke materialen zoals eiken hout, en kurk. En net als in 2022 worden ook dit jaar weer veel producten geproduceerd van PET flessen. Door deze materialen in te zetten kunnen producten langer mee en hoeven we minder weg te gooien. 

De verwachting is dat de kringloopwinkel het komend jaar nog drukker gaat krijgen. Want mixen en matchen van oud en nieuw zorgt voor een interieur dat meegaat met haar tijd. 

2. Vorm

2023 staat in het teken van de vormen rond en organisch. Bij voorkeur zien we dit gecombineerd met aaibare stoffen zoals bouclé en velours. We zien hier overigens veel gelijkenissen met de opkomende trend van mediteren en flows waar we ook op zoek zijn naar de zachtheid en balans.

De ronde en organische vormen worden toegepast in meubels maar ook in spiegels, vazen en karpetten. Tevens zien we dat de vormen en  interieurtrends uit de jaren 70 ook op de hoek e staan te zwaaien. Ook toen werd er veel gebruik gemaakt van organische vormen. Als laatste is ons opgevallen dat er een touch wordt gegeven aan  eenvoudige meubelstukken. Een simpele kast krijgt met een enorme greep een flinke make over en een dressoir is direct een aandachtstrekker als er deuren voor geplaatst worden met een eigentijdse vorm. 

3. Kleur

Een kleur waar we komend jaar niet onderuit komen is Beige en al haar familieleden zoals, goud en créme. Naturel tinten geven rust en kunnen eyecatchers optimaal laten shinen.  

Een complete tegenhanger zijn uitsproken felle kleuren die komend jaar gaan shinen. Kleuren waar je vrolijk van wordt en die heel goed te combineren zijn met de naturelle tinten.

Harde en koele tinten verdwijnen beetje bij beetje naar de achtergrond en gaan we meer als accent gebruiken.

Conclusie woontrends

Wij hebben de afgelopen periode veel trends mogen bekijken bij onze leveranciers, op beurzen en in vakbladen en hebben geconstateerd dan we de natuur binnen gaan omarmen. Natuurlijke materialen, aardetinten en ronde vormen zijn de trend. 

Bent u geïnspireerd, wilt u meer weten of heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw woning? Neem contact op, wij helpen u graag verder. 

Maar, 1 ding is het allerbelangrijkste. Richt uw huis in met de kleuren die u mooi vind en waar u zich fijn bij voelt want alleen zo creëer je en thuis. 

Meer nieuws

Huisdierproof raamdecoratie

Huisdier-vriendelijke Raamdecoratie: Stijlvol en Functioneel Kent u dat, u haalt een schattige, pluizige kitten in huis en voor u het weet zit dat leuke katje

Lees verder »

Gratis inmeetservice, 15 jaar garantie, topkwaliteit, maatwerkspecialist

Huisdierproof raamdecoratie

Huisdier-vriendelijke Raamdecoratie: Stijlvol en Functioneel Kent u dat, u haalt een schattige, pluizige kitten in huis en voor u het weet zit dat leuke katje

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *