Nieuwe vloer kopen

Nieuwe vloer kopen

Nieuwe vloer kopen

U gaat verhuizen of verbouwen en bent op zoek naar een nieuwe vloer. Waar moet u op letten als u een nieuwe vloer gaat kopen en wat komt er allemaal bij kijken. Wij zetten de stappen voor u op een rij en geven u wat tips.

1. Wat voor vloer wilt u hebben

De 1e stap en vraag die gesteld moet worden is: Wat voor vloer wilt u hebben? We begrijpen dat dit een lastige vraag kan zijn en daarom maken we het u wat makkelijker door de voor en nadelen van diversen soorten vloeren voor u op een rijtje te zetten.

Laminaat

Voordelen:

 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding,
 • Laminaat is duurzaam en kan tot wel 25 jaar mee gaan.
 • Kras en slijtvast,
 • Kleurvast,
 • Onderhoudsvriendelijk,

Nadelen:

 • Laminaat voelt kouder aan de voeten

PVC

Voordelen:

 • PVC is waterbestendig,
 • Comfortabel en stil, pvc neemt de omgevingstemperatuur aan waardoor de vloer warmer aan voelt
 • Ideaal geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling,
 • Kleurvast,
 • Onderhoudsvriendelijk,

Voordelen:

 • PVC is niet de goedkoopste vloer
 • Op pvc ontstaan in vergelijking met laminaat sneller krassen of beschadigingen

Lamelparket

Voordelen:

 • Een houten vloer voelt heerlijk warm aan de voeten.
 • Natuurlijke uitstraling
 • Lamelparket is herstelbaar. Heeft u een grote buts of scheur, dan is dit makkelijk te herstellen.
 • Hout is leverbaar in zowel planken als visgraat

Voordelen:

 • Lamelparket is niet krasvast.
 • Vergt meer onderhoud

Stap 2. Wat heeft u nodig bij een nieuwe vloer

De keuze is gemaakt u heeft een vloer uitgezocht. Voldoet de nieuwe vloer aan al uw wensen? Dan gaan we nu verder met stap 2. want met alleen een vloer komen we niet ver.

Ondervloer

Elke vloer heeft een ondervloer nodig, welke ondervloer dat moet zijn dat is afhankelijk van de vloer die u uitgekozen hebt. Een ondervloer zorgt voor de stabiliteit daarnaast dempt het geluid, houdt het vocht tegen en zorgt deze eigenschappen samen voor een langere levensduur. Ook nu zetten we per vloer het soort ondervloer voor u op een rij:

Laminaat:

Laminaat is een zwevende vloer en heeft altijd een ondervloer nodig. Kies altijd voor een geluid reducerende ondervloer. Zo hebben uw eventuele onderburen en uzelf weinig last van loopgeluid.

PVC:

PVC is zowel leverbaar in een rigide klik systeem als in een geplakte versie. Indien u gekozen heeft voor een geplakte versie dan dient de ondervloer glad te zijn. Wij adviseren dan altijd om de ondervloer te laten egaliseren zodat daarna het PVC geplakt kan worden. Gaat uw voorkeur uit naar een rigide kliksysteem dan zijn er 2 opties mogelijk. 1. de ondervloer zit al aan het pvc vast, 2. leg een comfort ondervloer die weer zorgt voor de stabiliteit.

Lamelparket

Als laatste lamelparket. Ook bij lamelparket zijn er weer 2 opties. Denk aan een ondervloer geschikt voor lamelparket met als doel de vloer te stabiliseren. Heeft u vloerverwaming dan adviseren wij om het lamelparket rechtstreeks op de betonnen vloer te lijmen. Zo profiteert u optimaal van de vloerverwarming.

 

Comfort ondervloer

 

Ondervloer geschikt voor laminaat

 

Egaliseren

 

3. Afwerking van de nieuwe vloer

Om de vloer netjes af te maken wordt er gebruik gemaakt van plinten en profielen. Plinten en profielen hebben meerdere voordelen en zijn er verschillende opties.

Plinten

Een zwevende vloer heeft ruimte nodig om eventueel te werken. Hoeveel ruimte dit is is afhankelijk van het type vloer. Om die ruimte te verbergen wordt er gebruik gemaakt van plinten. In die ruimte die over is kunt u eventueel snoeren weg werken. De plint er op en ze zijn verstopt. Er zijn hoge plinten leverbaar maar ook platte oftewel deklatten.  U kunt de plinten in elke gewenste kleur schilderen, ze worden standaard wit voorgelakt afgeleverd.

Profielen

Naast plinten zijn er ook nog profielen. Dit kan een eindprofiel zijn of een overgangsprofiel. De namen verklappen al een beetje waarvoor deze gebruikt worden. Zo worden eindprofielen ingezet voor de afwerking en bescherming van de uiteinden van een vloer. Overgangsprofielen gebruiken we bij de overgang naar een andere vloer.

 

4. Het leggen van een nieuwe vloer

Alles is uitgezocht, de vloer, de ondervloer en de afwerking. Nu wordt het tijd om daadwerkelijk de vloer te leggen. Uiteraard is vooraf de vloer ingemeten zodat de monteur of uzelf genoeg spullen heeft alvorens u aan de slag kunt gaan.

De ruimte dient altijd leeg te zijn dat werkt het prettigste. Mocht dit niet lukken schuif dan alles aan 1 kant en verplaatst het halverwege naar de andere kant. Als er gekozen is voor een geplakte pvc dan moet de vloer helemaal leeg zijn. Er wordt dan eerst een laag egaline neer gelegd en deze moet minimaal 2 dagen drogen. Daarna kan er begonnen worden met de vloer leggen.

Het leggen van klik vloeren wordt vaak in 1  dag gedaan, afhankelijk van het aantal m2. Het leggen van een visgraat vergt iets meer tijd daar worden vaak 2 dagen voor gepland.

Is de vloer gelegd, zorg dan voor vilt onder u meubels, richt de ruimte in en geniet van uw vloer.

[

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *