Duurzaam maatwerk

Duurzaam maatwerk

Duurzaam ondernemen

Duurzaam werken, duurzame materialen, duurzaamheid. Dit zijn zomaar wat termen die we vaak voorbij zien komen maar wat betekent dit nu eigenlijk?

Volgens de website onze taal betekent duurzaam:

Duurzaam betekent onder meer ‘geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast’, ‘het milieu zo min mogelijk belastend’. Kortom: ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstofbesparend’.

Met het veranderende klimaat is het overduidelijk dat we duurzaam moeten gaan ondernemen. Onze administratie is voor een groot gedeelte al digitaal, nu laten we u ook graag zien hoe het duurzaam werken verder doorvoeren in onze producten.

Kasten

Materialen

Wij leveren en maken maatwerkkasten in diversen varianten. Een schuifdeurkast bestaat uit panelen gemaakt van houtvezels en een aluminium railsysteem. De rails die wij gebruiken wordt op maat gezaagd. Het restmateriaal wordt gerecycled zodat we er daarna nieuwe rails van kunnen maken. Het hout van de panelen heeft het keurmerk FSC.

Produceren

Panelen worden geproduceerd in een fabriek waarbij de CO2 uitstoot tot een minimum wordt beperkt door gebruik van biomassa en eigen restmateriaal als energiebron. Bij de productie staat kwaliteit en een lange levensduur hoog in het vaandel.

Na het produceren maakt Arti-Interieur er maatwerk van. Het restmateriaal van de panelen wordt opgevangen en dit wordt in een container opgehaald door Rolbakkie.

Vloeren

Wij leveren en leggen vloeren van verschillende materialen. Elke vloer heeft zijn eigen kenmerken en wordt op een eigen manier duurzaam geproduceerd. We zetten het voor u op een rijtje.

Laminaat

Laminaat bestaat uit 95% natuurlijke grondstoffen waaronder: Houtvezels, papier en melaminelijm. Het hout komt van de overschotten uit de hout en bosbouw industrie. Het laminaat van Meister voldoet aan het hoogste keurmerk dat in 1978 als is opgericht namelijk de Blauwe Engel. Als laatste werkt laminaat isolerend en houdt het de warmte in huis.

PVC

Wat pvc duurzaam maakt is de lange levensduur. Daarnaast vergt pvc weinig onderhoud en wordt het gebruik van schoonmaakmiddelen beperkt. Verder is het per merk pvc verschillend hoe de vloer is geproduceerd.

PVC van Floorify is 100% recyclebaar. Dankzij de zwevende plaatsing is een Floorify vloer aan het einde van haar levenscyclus makkelijk te verwijderen. Dat is gelijk ook de reden waarom de ondervloer apart wordt geleverd.

COREtec vloeren kunnen niet eenvoudig gerecycled worden. Als oplossing hiervoor heeft deze fabrikant een terugnamedienst in het leven geroepen. De bedoeling is dat wanneer men een COREtec vloer heeft verwijderd, deze opnieuw wordt gelegd in

instellingen waar het budget een stuk lager ligt.  Ook dit is een vorm van duurzaam ondernemen.

Lamelparket

De duurzaamheid van lamelparket kan zich op verschillende manieren laten vertalen. Denk aan de lange levensduur,  door een combinatie van  de stabiele, berkenmultiplex drager en massief eiken toplaag zorgt dit ervoor dat je minimaal 30 jaar lang woonplezier van je vloer zult hebben. Bovendien kan lamelparket voor 100% gerecycled worden waardoor dit de meest duurzame vloer is.

Wonen

Bij elk product dat wij maken kijken we naar hoe het gemaakt wordt het of het gerecycled kan worden. Dat vinden we belangrijk. Naast vloeren kasten bieden wij ook binnendeuren en traprenovatie aan. Wij renoveren trappen met eiken houten treden en stootborden. Dit eikenhout is FSC gecertificeerd en de olie om de treden te kleuren is 100% plant aardig.

De binnendeuren van Skantrae zijn FSC gecertificeerd en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Onze metallookdeuren worden gemaakt van aluminium dat wij 100% kunnen hergebruiken.

Als laatste onze lampen, lampen van het merk Bruut’d. Deze duurzame lampen zijn gemaakt van vilt wat bestaat uit 60% gerecyclede PET flessen. Ze worden ook nog eens lokaal geproduceerd, als dat niet duurzaam is.

Duurzaam wonen kan iedereen. Zet de verwarming een tandje lager, isoleer muren en douche iets korter. Zo kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan een beter milieu en aan een beter klimaat!

Vragen of contact

Berichten Arti-Interieur

Staallook stompe binnendeuren

Staallook stompe binnendeuren

Slimline Deuren: De Innovatieve Keuze voor een Modern Interieur Staallook stompe deuren zijn de nieuwste trend op het gebied van interieurdesign. Deze stompe aluminium deuren,

Lees verder »

Huisdierproof raamdecoratie

Huisdier-vriendelijke Raamdecoratie: Stijlvol en Functioneel Kent u dat, u haalt een schattige, pluizige kitten in huis en voor u het weet zit dat leuke katje

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *