Wat komt erbij kijken als je een nieuwe binnendeur koopt

Wat komt erbij kijken als je een nieuwe binnendeur koopt

Nieuwe deur kopen en nu?

Een deur is meer dan het afsluiten van een opening. Een mooie binnendeur maakt de stijl in uw woning of kantoor compleet. Maar wat komt er kijken bij de aanschaf van een nieuwe binnendeur. Wij zetten het voor u op een rijtje:

  • Wat voor soort deur
  • Inmeten deur
  • Deur en kleur uitkiezen
  • Deurbeslag en toebehoren uitzoeken

Schuifdeur of draaideur

Binnendeuren zijn er in 2 soorten, draaideuren en schuifdeuren. Wanneer kiest u voor een draaideur en wanneer voor een schuifdeur?

Schuifdeur

Schuifdeuren nemen weinig ruimte in, ideaal dus als er weinig ruimte is om de uitzwaai te maken bij het openen van een deur. Waar u wel op moet letten is dat er een mogelijkheid moet zijn om de deur naar toe te schuiven. Ook moet de deur opgehangen kunnen worden. Daarvoor zijn er 2 mogelijkheden, plafondmontage of wandmontage. Welke bevestiging het beste is, is afhankelijk van het type deur, het gewicht van de deur en het materiaal van de wand of het plafond.

Schuifdeursystemen passen bij allerlei interieurstijlen en woningen. Zo kom je ze tegen in een klassieke of landelijke interieurstijl en bestaan er varianten met dichte deuren en glasdeuren. Alles is mogelijk. Met een bijpassend schuifdeurbeslag maakt u het plaatje compleet.

Draaideur

Een draaideur is de meest gekozen binnendeur. Ze passen in elke situatie en sluiten een ruimte goed af.  Bovendien zijn draaideuren leverbaar in veel verschillende modellen: klassiek, modern, landelijk, industrieel en ga zo maar door.  Arti-Interieur is dealer van Skantrae. Skantrae biedt een ruimt assortiment draaideuren in standaarafmetingen en in maatwerk.

Inmeten binnnendeur

Om je binnendeur te meten is het belangrijk om eerst je type deur te bepalen: opdek of stomp.

Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is dat een stompe deur geheel in het kozijn valt en wordt afgehangen aan scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn (opdekrand) en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze minder tocht doorlaat en daarnaast ook gemakkelijk te plaatsen is.

Heb je een opdekdeur?
Breedte: meet de binnenzijde van uw oude deur, dus zonder opdekrand.
Hoogte; meet de buitenzijde van uw oude deur, dus INCLUSIEF opdekrand.

Heb je een stompe deur?
Meet de oude deur in breedte en hoogte, of meet nauwkeurig de sponningmaten in het kozijn.

Kozijnen

Heeft u nu opdekdeuren maar wilt u liever stompe deuren? Weet u dat het mogelijk is om uw kozijnen te veranderen? Skantrae levert zowel houten als metalen kozijnen. Zij hebben standaardmaten maar ook voor maatwerk kunt u hier terecht.  Let er wel op dat houten kozijnen nog afgelakt dienen te worden. Een aannemer kan de kozijnen voor u monteren en daarna kunnen de deuren afgehangen worden.

Welk type deur

Welke deur past nu het beste in de stijl van uw interieur? Als dealer van Skantrae zetten wij de kenmerken van elk van deze type deuren voor u op een rijtje:

 

Deurbeslag

Heeft u een keuze gemaakt voor een deur ? Zet dan de puntjes op de i met bijpassend deurbeslag. De finishing touch voor elke deur, of u nu kiest voor een deurgreep, schuifsysteem of deurkruk. Ook hierin nemen we u mee en zullen per deurbeslag uitleggen wat hiervoor nodig is:

Deurkruk

  • Kies uit 100 verschillende deurkrukken waarin de verschillen minimaal zijn.
  • Vergeet niet om een loopslot bij uw deurkruk te bestellen
  • Wilt u de deur voor het toilet gebruiken kies dan een bijpassend toiletgarnituur

Kleur deur

Zoals u heeft u gezien worden de meeste deuren voorbehandeld geleverd. Dit betekent dat de deuren moeten worden afgelakt in een kleur naar keuze. Veel deuren worden wit geschilderd maar hoe mooi kan het zijn om de deuren dezelfde kleur te verven. Of, verf de deur in een contrasterende kleur zodat de deur de eye-catcher van uw woning wordt.

Deurgreep of kom

Voor het soepel openen en sluiten van uw draaideur, schuifdeur of taatsdeur kunt u kiezen voor het monteren van een prachtige deurgreep of deurkom. Een deurgreep dient van goede kwaliteit te zijn en stevig op de deur gemonteerd te worden.

  • Een deurgreep is uitermate geschikt voor de Slimdeuren of een schuifdeur
  • Bij een Slimdeur dient u ook een rolslot te bestellen
  • Een schuifdeurkom dient in de deur gemonteerd te worden, daarom is er een uitfrezing noodzakelijk.

Paumelle en scharnieren

We hadden het al even genoemd, indien u voor een draaideur kiest moet deze in het kozijn worden gehangen. Dit wordt gedaan in een stompe kozijn met scharnieren en in een opdekkozijn met paumelle scharnieren. Welke u ook nodig heeft, u dient deze apart te bestellen.

Wilt u nog meer weten over binnendeuren? Kom langs in onze showroom

Nieuws van Arti-Interieur

Huisdierproof raamdecoratie

Huisdier-vriendelijke Raamdecoratie: Stijlvol en Functioneel Kent u dat, u haalt een schattige, pluizige kitten in huis en voor u het weet zit dat leuke katje

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *