Hoe zorgt u voor een opgeruimde gang?

Hoe zorgt u voor een opgeruimde gang?

[

Hoe zorgt u voor een opgeruimde gang?

De entree van het huis is het eerste wat u en uw gasten zien als u de voordeur opent. Het is belangrijk dat u zich direct welkom voelt in uw eigen huis. Het is dus fijn als de gang netjes en opgeruimd is. Naast dat het er mooi uit mag zien moet de entree ook praktisch zijn. Er moet opbergruimte genoeg zijn om snel en gemakkelijk uw spullen te pakken en op te bergen. Jassen, sjaals en tassen, maar ook schoenen verdienen een praktische opbergplek. Wij geven u graag praktische tips voor een nette gang en een warm welkom.

1. De vloer in gang

De vloer in de gang krijgt de meeste voetstappen over zich heen. Wat voor soort vloer er in de gang komt te liggen maakt niet zoveel uit, het is wel belangrijk dat er een goede droogloopmat ligt. Een vochtopnemende droogloopmat voor droge en schone schoenen zorgt ervoor dat u vuil en nattigheid niet verder loopt.

2. Kast in de gang

De kans is groot dat de gang niet de grootste ruimte van uw huis is. Door gebruik te maken van de muren bespaart u enorm veel ruimte. Kies er bijvoorbeeld voor om een wandkast van vloer tot plafond te laten maken.  Wanneer u de kast ondiep houdt,zodat er voldoende ruimte over blijft om te lopen, dan oogt uw entree ruimer. Alle jassen, sjaals, tassen en overige accessoires hangen netjes uit het zicht en u heeft een opgeruimde hal.

3.  Gebruik van kleur

In een smalle hal kunt u lichte vrolijke kleuren toepassen. Zorg ervoor dat de muren, schoenenkast en accessoires 1 kleur hebben, zo blijft de gang rustig en creëer je optisch meer ruimte In een grote brede hal liever het omgekeerde. Donkere warme kleuren geven bij binnenkomst direct een warm welkom.

4. Ruimte onder een trap

Heeft u een loze open ruimte onder de trap? Maak hier een kast van. Monteer een plank in de ruimte, laat een deur op maat maken en u heeft de loze ruimte omarmt.

5. Spiegel in de hal

Het gebruik van spiegels is een slimme oplossing om optisch meer ruimte te creëren. De hal is niet opeens groter, maar dat lijkt wel zo, de entree voelt ruimer aan. Wanneer u heeft gekozen voor een kast met deuren combineer dan het beste van 2 werelden door een spiegeldeur te laten plaatsen. Zo heeft u het praktische van een kast en het het ruimtelijke gevoel van een spiegel. De ideale combinatie voor de inrichting van uw entree.

6.  De hal stylen

Geef een persoonlijke touch aan je hal door foto’s of mooie kunstplaten op te hangen. Gebruik hiervoor dezelfde lijsten voor een harmonisch effect. Zet een plant in de gang, planten geven direct sfeer. Een haltafel met een mooie vaas erop staat niet alleen mooi maar is ook praktisch. Op het tafeltje is direct plek voor je sleutels.

Kortom volop mogelijkheden om een de hal niet meer als hal te zien maar als praktische en sfeervolle woonruimte.  Wilt u meer tips kijk dan hier.

 

Nieuws

Staallook stompe binnendeuren

Staallook stompe binnendeuren

Slimline Deuren: De Innovatieve Keuze voor een Modern Interieur Staallook stompe deuren zijn de nieuwste trend op het gebied van interieurdesign. Deze stompe aluminium deuren,

Lees verder »

Bekijk wat Arti-Interieur nog meer doet

 • Show all
 • Binnendeuren
 • Boekenkasten
 • Garderobekasten
 • Inloopkasten
 • Kasten op maat
 • Kastinrichting
 • Raambekleding
 • televisiekasten
 • Traprenovatie
 • Vloeren
 • Wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *