Hoe zou uw ideale werkplek er uit?

Hoe zou uw ideale werkplek er uit?

De ideale werkplek

In 2019 werkten 39% van de Nederlanders af en toe thuis. Vanwege Covid-19 werkt in 2020 minimaal 39% elke dag thuis. De voorspelling is dat we in 2021 ook nog een poosje thuis gaan werken.

Vanwege strenge Arbo regels is uw werkplek op het werk hoogstwaarschijnlijk beter ingericht dan thuis. Deze regels zijn er niet voor niets. Ze zorgen ervoor dat u uw werk op een gezonde manier kunt uitoefenen. Hoe is uw werkplek thuis ingericht? Kunt u een hele dag werken zonder fysieke klachten te ervaren? Staat uw bureau op de juiste hoogte en kunt u makkelijk bij  de printer en ordners? Kunt u in alle rust werken of heeft u veel last van omgevingsgeluid?

Met een paar simpele oplossingen creëert u thuis een veilige, rustige en dus ideale werkplek. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

 

Werkplek

U wilt een inloopkast maar u weet niet zo goed waar deze moet komen. Heeft u net als in de film een ruime slaapkamer dan is het mooi als daar ruimte gemaakt kan worden om een walk in closet te laten plaatsen.

Helaas is niet iedereen groot behuisd. Geen probleem want in een kleine ruimte is het ook mogelijk om een inloopkast te creëren. Wat dacht u van de zolder tegen de schuine wanden? Of heeft u misschien een kamer over?

Maatwerk biedt u de mogelijkheid om uw ideale inloopkast te ontwerpen.

Bergruimte ordners

De uitstraling van de kast wordt niet alleen bepaald door de vorm maar zeker ook door de kleuren en het materiaal. Wilt u een open kast of juist deuren ervoor of vindt u gordijnen voor de kast prettiger? Wij geven u graag wat tips en adviezen

Tips:

Een witte kast past vaak overal maar kan wat saai overkomen. Verf of behang de muren achter de kast in een afwijkende kleur. Zo wordt de ‘saaie’ witte kast een feest om naar te kijken.

Voor een speels effect kiest u 2 kleuren interieur.

Is de ruimte waar de inloopkast komt klein, kies dan voor lichte kleuren. Is de ruimte juist heel groot? Met donkere kleuren  creëert u een warme en aangename sfeer.

Lades in ander materiaal springer er gelijk uit. Zo heeft u een eye-catcher in uw kledingkast.

En we zijn weer een stapje dichter bij de ideale inloopkast.

Metallic lades
Interieur kleuren
2 kleuren interieur

 

 

 

Warme voeten

Wanneer de plaats van de kast is bepaalt en de kleuren en materialen zijn uitgekozen dan dient de indeling nog gemaakt te worden.

Stel u zelf 4 vragen en de basis voor de indeling is gemaakt:

Hoeveel meter denk ik nodig te hebben om kleding op te hangen?

Heb ik lange kleding (bv. jurken) wat ik wil ophangen?

Hoeveel lades denk ik nodig te hebben?

Hoeveel stapels kleding vouw ik op, dus hoeveel planken heb ik nodig?

Waar laat ik mijn schoenen?

Let op!  Er zijn een aantal basisregels bij het interieur van een kast. Voor colberts, blouses en overhemden hebben we minimaal 1 meter hang nodig, voor lange jurken en mantels is dat 140 cm. Tussen planken is de ruimte max 40 cm anders vallen de stapels kleding om elke kastinterieur kan tot 1 meter breedte en 280 cm hoogte.

 

Combinatie hang en leg. Hang in de hoek
Veel hang
Combinatie hang leg en en lades
Interieur in een lagere kast
Interieur in een kast onder een schuine wand
Schoenenrek in de kast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deur

Als laatste de inrichting van uw kast. Het is goed om vooraf na te denken wat u allemaal in de kast wilt hebben en hoeveel planken en roedes u nodig heeft. De 1 hangt graag alles op, de ander vouwt zijn kleding liever op, en de laatste propt het in de kast. Zo is elk mens net als elke maatwerk kast uniek.

Een inloopkast is in de meeste gevallen een open kast. Het is dan ook fijn als u direct uw favoriete jurk en bijpassende schoenen ziet liggen. Houdt u van een opgeruimde kast, dan adviseren wij  u om het boek Style my life van Lonneke Nooteboom te lezen. Zij helpt u op weg om met praktische tips uw kast zo in te delen dat u direct de juiste outfit kunt spotten.

 

Wilt u samen met ons de ideale inloopkast ontwerpen? Maak een afspraak.

8 + 6 =

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *