Onderhoud van uw lamelparket - Arti-Interieur Hoofdddorp

Lang plezier van uw houten vloer

Om optimaal te blijven genieten van uw lamelparket moet deze goed onderhouden worden. Voorkom krassen door vilt onder uw meubels en plantenbakken te plakken, en plaats een inloopmat bij uw voordeur om zand en vuil tegen te houden. De luchtvochtigheid in uw kamer dient tussen de 50 en 60% te zijn. U kunt dit meten door een hygrometer, in de ruimte waar de vloer ligt, op te hangen. Is uw luchtvochtigheid lager, dan adviseren wij u om een luchtbevochtiger te plaatsen.

Schoonmaken

U zuigt uw vloer het beste met een parketborstel die u op uw stofzuiger kunt zetten, hiermee voorkomt u krassen. De vloer kan gedweild worden met een onderhoudsreiniger. Dweil de vloer niet te nat, hout zet uit wanneer het te nat wordt. Welk onderhoudsreiniger u nodig heeft hangt af van de toplaag van uw vloer. Het kan zijn dat de toplaag behandeld is met wax, olie of lak. Voor elke toplaag is er een eigen onderhoudsreiniger verkrijgbaar.

Voor hardnekkige vlekken op uw vloer en om de toplaag mooi te houden is het verstandig om een aantal keer per jaar uw vloer met een reiniger speciaal voor de toplaag te behandelen. Welke reiniger u hiervoor nodig heeft is afhankelijk waarmee de toplaag is behandeld.

 

 

Lamelparket

Huisdierproof raamdecoratie

Huisdier-vriendelijke Raamdecoratie: Stijlvol en Functioneel Kent u dat, u haalt een schattige, pluizige kitten in huis en voor u het weet zit dat leuke katje

Lees verder »