Raambekleding

Raambekleding is meer dan alleen een functioneel element in je huis; het voegt stijl, privacy en controle over natuurlijk licht toe. Er zijn talloze opties voor raambekleding beschikbaar .

Gordijnen:

Gordijnen zijn waarschijnlijk de meest traditionele vorm van raambekleding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleurenwaardoor je ze kunt aanpassen aan elke interieurstijl. Dunne gordijnen laten licht binnen terwijl ze enige privacy bieden, terwijl dikke gordijnen licht blokkeren en isolatie bieden.

Rolgordijnen:

Deze eenvoudige en strakke raambekleding is verkrijgbaar in verschillende stoffen. Ze kunnen volledig worden opgerold om maximaal licht binnen te laten, of worden neergelaten om privacy te bieden. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor slaapkamers waar volledige duisternis gewenst is.

Jaloezieën:

Zowel horizontale als verticale jaloezieën zijn populair. Horizontale jaloezieën hebben verstelbare lamellen die je kunt kantelen om licht binnen te laten terwijl je de inkijk beperkt. Verticale jaloezieën zijn vaak geschikt voor grote ramen of schuifdeuren en bieden een eigentijdse uitstraling.

Dupli's:

Dit zijn een combinatie van plisségordijnen en duettes. Ze hebben een honingraatstructuur die zorgt voor betere isolatie en energie-efficiëntie. De dubbele laag stof zorgt ook voor een zachte filtering van het licht. Bij het kiezen van raambekleding is het belangrijk om rekening te houden met je esthetische voorkeuren, privacybehoeften, lichtregulatie en energie-efficiëntie. Elk type raambekleding heeft zijn eigen unieke voordelen en kan je interieur een persoonlijk tintje geven, terwijl het tegelijkertijd functioneel blijft.