Voor en nadelen raamdecoratie

Voor en nadelen raamdecoratie

De vele mogelijkheden van raamdecoratie

Raamdecoratie is er in vele mogelijkheden, denk aan jaloezieën, rolgordijnen en lamellen. Maar welke past nu het beste bij uw wensen? Wij zetten alle voor en nadelen voor u op een rij en hopen het zo een beetje makkelijke te maken.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn leverbaar in diversen kleuren, maten en materialen. Voordelen: Het allergrootste voordeel van jaloezieën is dat u ze helemaal zelf kunt samenstellen. Denk aan 50 mm brede lamellen in het zwart bamboo met wit ladderband, of 25 mm lamellen aluminium met koord. Daarnaast kunt u spelen met het licht van de lamellen en geven jaloezieën een warme en luxe uitstraling. Nadelen: Het stofvrij houden van jaloezieën vergt iets meer tijd. Draai de jaloezieën helemaal dicht en ga hier met een vochtige doek over heen. Draai de jaloezieën de andere kant op helemaal dicht en haal ook hier een vochtige doek over heen.  Een ander nadeel kan zijn dat ze zwaar zijn met opentrekken. Dit los je makkelijk op door bij een breed raam de jaloezieën te verdelen maar wel onder 1 bak te laten plaatsen, zo lijkt het toch 1 geheel.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er in meerdere varianten. Een duorol is 1 van deze varianten. Een duorol bestaat uit 2 lagen stof, 1 dichte en 1 transparante stof. Dit heeft als grootste voordeel dat u kunt spelen met het licht. Vouwgordijnen vallen ook onder de groep rolgordijnen. Deze variant zorgt gelijk voor een landelijke sfeer aan uw ruimte. Voordelen: Rolgordijnen in welke variant dan ook nemen niet veel ruimte in. Daarnaast zijn de meeste rolgordijnen eenvoudig van hun bak te halen waarna u ze kunt reinigen. Rolgordijnen zijn zonwerend, werken isolerend en geluiddempend. Het laatste voordeel is dat ze ook verduisterend leverbaar kunnen zijn. Nadelen: Het enige nadeel van rolgordijnen is dat wanneer deze vol in de zon hangen ze op den duur kunnen verkleuren. Let daar bij de aankoop op en zorg voor een kwalitatieve stof.    

Plissé / Duettes

Een strak en toch stijlvolle look creëert u met duettes/plissés. Duettes bestaan uit 2 lagen stof en plissés uit 1 laag. Beide vouwen zich als een harmonica op als ze worden opgetrokken. Voordelen: Duettes en plissés kunt met diversen opties bestellen. Zo is kunt u een top down bottom variant bestellen waarbij u de gordijnen zowel boven als onder kunt bedienen. Zowel duettes en plisse’s zijn ook verduisterend leverbaar, werken zonwerend, zijn isolerend en kunnen zowel in het kozijn gemonteerd worden als in op de ramen zelf. Nadelen: Het grootste nadeel is dat Duettes en plisse’s niet gereinigd kunnen worden. U kunt er met de stofzuiger overheen maar u kunt ze niet wassen.  

Lamellen

Als laatste vertellen we u graag meer over de voor en nadelen van lamellen. Voordelen: Lamellen zijn de beste optie voor zonwering bij lange ramen. Met lamellen kunt u net als bij jaloezieën spelen met het licht door ze eenvoudig open en dicht te doen. Ze zijn leverbaar in verschillende maten lamellen en u kunt kiezen uit diversen kleuren.  Bovendien zijn lamellen de goedkoopste optie voor raamdecoratie en zijn ze ook nog makkelijk te reinigen. Nadelen: 
Raambekleding Lamellen
Als het tocht in een ruimte hoort u dit aan de lamellen. Zijn gaan dan langs elkaar heen en dit kan als storend worden ervaren. Daarnaast kunnen lamellen een kantoorlook geven. Dit hoeft echter niet, er zijn inmiddels vele mooie dessins, materialen en kleuren leverbaar.   Wij hopen u een beter beeld te hebben kunnen geven over de voor en nadelen van diversen raamdecoratie. Indien u kiest voor maatwerk dan is er nog meer keuze denk aan:
  • Kleur
  • Materiaal
  • Bediening
  • Montage
  Wilt u zich vrijblijvend laten adviseren? Neem dan contact met ons op.  

Nog meer nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *