Voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak

Het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak

Voel de eerste voorzichtige zonnenstralen, kijk naar buiten en zie dat de eerste vogels worden geboren en de eerste bloesem uitkomt. Ruik de geur van het frisse gras en haal die geur naar binnen door het huis op te ruimen, te soppen en het lente klaar te maken.  Kortom het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak.

Opruimen

Bent u altijd alles kwijt, kunt u uw sleutels niet vinden, struikelt u over de sporttassen? Begin eens om alles te ordenen. Wat hoort er in de woonkamer of wat in de keuken, welke kleding hoort in welke slaapkamer.  Probeer voor elk los item een vaste plek te zoeken. Leg sokken bij sokken en fotoboeken in de boekenkast. Met simpele en handige oplossingen is uw huis binnen no time weer een paleis.

boekenkast

Schoonmaken

U ramen krijgt u streeploos schoon door een ui in 4 delen te snijden en deze aan een emmer heet water toe te voegen. Wanneer de ramen gezeemd zijn dan lijkt uw huis direct een stuk schoner en het is nog milieuvriendelijk ook. Wanneer u toch een zeemsopje heeft gemaakt, kunt u gelijk de bovenlichten van uw binnendeuren meenemen. Vaak vergeten we ze maar u wilt niet weten hoe vies deze kunnen zijn.  De binnendeuren kunt schoonmaken door een scheut natuurazijn aan uw water toe te voegen, hier kunt u ook gelijk de badkamer mee boenen. Poets de voegen van uw tegels met een oude tandenborstel en wrijf uw spiegels droog met een hydrofiel doek waardoor hij weer gaat glanzen.

Als laatste is de vloer aan de beurt.  Zuig een beetje waspoeder op voor het verspreiden van een frisse geur in huis en gebruik daarna het juiste schoonmaakmiddel voor de juiste vloer. Elke vloer kent zijn eigen onderhoud zodat u hier nog lang plezier aan mag beleven.

Inrichten

Bij een nieuw seizoen hoort een verandering van uw interieur. Met een paar eenvoudige aanpassingen tovert u uw huis om tot een voorjaarshuis. Zet bijvoorbeeld hyacinten in een vaas, deze zijn niet alleen leuk om te zien maar er komt ook een echte voorjaarslucht vanaf.  Wissel de kussenhoezen om naar lieve pasteltinten en verruil de kaarsen op tafel voor paaseitjes.  Wij wensen u een fijn voorjaar!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *